Søknad om VM-kvalik

Baker- og Konditorlandslaget vil konkurrere om VM-billetten.

Publisert Sist oppdatert

– Det norske landslaget har hatt en meget god utvikling, og viser motivasjon og vilje til å konkurrere om en VM plass. Vi blir glad om de søker, og kan love at de vil få denne muligheten. Ballen ligger nå hos Baker- og Konditorbransjens Landsforening, sa Hall (bildet under) til Bakeri.net.

Lesaffre har ansvaret for kvalifiseringen til VM.

 

– En fantastisk mulighet!

For landslaget og daglig leder Gunnar Bakke i Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) var denne beskjeden en svært god nyhet på en konkurransedag som svingte fra dyp fortvilelse til stor glede. For bare to minutter før showpiecen deres skulle bedømmes, raste den i gulvet. Mange detaljerike, flotte skulpturdeler ble ødelagt, og det viktige høydekravet på en meter kunne ikke innfris.  Dermed fryktet mange at pallplassen var kjørt for de norske deltagerne.

Men denne dagen ble en bekreftelse på at en konkurranse aldri er over før alle disiplinene og totalinnsatsen er vurdert. Det ble en flott sølv for Erlend Løken Volden, Ivar Bakke,  Nikolai Meling (Bildet under) og resten av laget. Norge vant dessuten kategorien søt bakst (Erlend Løken Volden).

BKLF ser meget positivt på utspillet fra Hall/Lesaffre.

– Det er en fantastisk gest å få muligheten til å kvalifisere til VM. Ambisjonsnivået til det norske Baker- og Konditorlandslaget er å komme til VM. Det at man får en slik invitasjon ser vi veldig, veldig positivt! Denne muligheten skal vi selvfølgelig benytte oss av. Søknaden kommer til å utformet, det kan jeg garantere, sier Bakke til Bakeri.net.

 

– Landslaget er på vei til VM

Både Baker- og Konditorlandslaget og BKLF er kjempefornøyd med sølvplasseringen under Nordic. Det at man oppnådde denne plasseringen, til tross for uhellet med showpiecen, viser lagets gjennomgående høye nivå, påpeker Bakke.

– Selv om vi var svært uheldig underveis i Nordic Bakery Cup, da det skjedde en arbeidsulykke som gjorde at alle fikk en klump i magen, er vi fortsatt på vei til VM! sier daglig leder Gunnar Bakke Baker- og Konditorbransjens Landsforening.

Powered by Labrador CMS