– Slik får du mersalg!

Innherradsbakeriet vil satse på fornøyde kunder som vil kjøpe mer.

Publisert Sist oppdatert

Alle 24 medarbeiderne i de tre serveringsstedene til Innherredsbakeriet møtte opp på et salgskurs på Verdal sist torsdag kveld. Markedstrender og kundeengasjement var viktige tema. Merssalg i sisteleddet ut mot kunden var det mye fokus på under hele kurskvelden.

– Vi fikk mye inspirasjon! Fokuset vårt fremover skal helt klart være å vise frem hele spekteret av produktene vår. Vi skal være mer oppmerksomme på kundenes behov og ønsker – og spørre dem om de trenger noe mer!

Det forteller daglig leder Jan Gunnar Olsen til Bakeri.net.

– Vi er selgere nå ! Ikke kun butikkmedarbeidere, påpekte en av kursdeltakerne.

Øk omsetningen med enkle grep

Innherredsbakeriet har bakeriutsalg med servering på Magneten Kjøpesenter Levanger, på Boby’n og sentrumsgården i Verdal. Bakeriet har hatt en omsetningsøkning i år og planlegger dessuten å utvide et av utsalgene med 50 kvadratmeter.

– Vi ønsker å øke omsetningen, sier baker Erik Storhaug.

Med 16 000 kunder i snitt i måneden kan selv noen kroner mer på hvert salg bety en hel del. Godt håndverk og økt synlighet er veien å gå, mener Olsen.

– Varene våre skal være veldig godt synlig i disken. Baksten vi serverer er laget her hos oss. Vi ser veldig lyst på fremtiden og skal fortsette å være et håndverksbakeri. Det er viktig for oss.

Anbefaler kurset

Wienerbrødene som lages på den tradisjonelle, gamle måten, er veldig populært i Nord-Trøndelag. Bakeriets ostelandganger er også blitt en slager. Nå om sommeren er det is som gjelder, gjerne med vaffel.

Å selge mer brød og bakevarer, større boller og flere enheter, gleder også kursholder Jan Rode fra Lantmännen Cerealia. Han var initiativtager til salgskurset, i samarbeid med Idun Industris representant Morten Hol.

– Responsen var kjempebra! Dette er noe jeg virkelig vil anbefale for alle, sier Jan Gunnar Olsen til Bakeri.net.

Powered by Labrador CMS