Skrova får eget bakeri

Til sommeren åpner Beatrice Løvdal og Lise Susan Haugland bakeriet Skrova Retro Bakst. De vil bake med surdeig, økologisk mel av urkorn - og mel av tang!

Publisert Sist oppdatert

Beatrice Løvdal og Lise Susan Haugland har kjøpt et av de eldste husene i Skrova, og her planlegger de å åpne et lite bakeriet til sommeren, skriver Lofotposten.

Skrova er et lite øyvær i Vågan kommune i Lofoten. Vågan kommune godkjente nylig Løvdal og Hauglands søknad om å bruke det gamle bolighuset til næringsvirksomhet. Jentene planlegger å åpne bakeriet Skrova Retro Bakst 1. juni i neste år. Først må huset bygges om til bakeri, og alt av utstyr må kjøpes inn.

— Vi kjøper så mye brukt utstyr som vi kan, forteller Løvdal, som har vært hobbybaker hele livet. Hun vil derfor ha ansvar for baksten, mens Haugland skal ta seg av administrasjon og det øvrige.

De ønsker å starte et lite, rent og økologisk bakeri.

— Vi skal starte et lite økologisk bakeri midt i Skrova. Det blir kortreist bakst der vi bruker økologisk urmel. Alt er veldig rent. Vi skal også bruke tangmel i brødene og surdeig, her blir det ikke gjær eller noe sånt, sier de til lokalavisen.

 

 

Powered by Labrador CMS