Sikter mot VM

Team Mesterbakeren trener beinhardt for en plass på VM laget. Vetle Sjåstad Christiansen har funnet formen.

Publisert Sist oppdatert

24-åringen fikk mye av forrige sesong ødelagt av sykdom og ble vraket fra elitelandslaget. Han ville heller fortsette på det det private skiskytterlaget Team Mesterbakeren enn å være en del av utviklingslandslaget. Valget har fungert bra! Sjåstad Christiansen har vært med på alle øktene og viser meget god fremgang. Sykdommen han slet med i fjor, har sluppet taket.

– Nå er jeg skikkelig på gang. Alt er bare fryd og gammen. Holder jeg hodet kaldt nå på sommeren og høsten tror jeg dette kan bli veldig, veldig bra, sier han til VG.

Team Mesterbakeren, Norges beste private skiskytterteam, består av Vetle Sjåstad Christiansen, Håkon Svaland, Martin Eng, Tore Leren, Kristoffer Langøien Skjelvik og Vetle Ravnsborg Gurigard.

Målet for laget og trener Knut Tore Berland er VM i Hochfilzen, og deretter OL i 2018.

 

Høydetrening
Treneren har lagt en langsiktig plan for å heve nivået på teamet. Seks uker med høydetrening i høst er en del av planen. Flere av de internasjonale skiskytterkonkurransene går nemlig i mellomhøyde. Derfor er det viktig å trene i høyden.

– Det treningsopplegget som vi får nå med blant annet to høydesamlinger i høst, er ikke noe dårligere enn på landslagene. I tillegg har vi trener Knut Tore Berland, sier Vetle Sjåstad Christiansen.

Nå gjenstår det å danke ut en av de aller beste skiskytterne: Bjørndalen, Bø-brødrene eller Svendsen.

– Vetle Sjåstad Christiansen er vår beste mann på papiret. Men skiskyting er ikke matematikk. Hvem som blir best til vinteren tør jeg ikke spå om. sier Berland.

Treneren har bakgrunn som landslagstrener for det Norske damelandslaget, og har hatt treneroppdrag både i Canada og Russland.

 

Navnesponsor
Mesterbakeren er navnesponsor for privatlaget, som ble startet i 2013. For å nå målet om en plass på VM laget måtte de økonomiske forutsetningene være på plass

– Mesterbakeren er opptatt av et sunt og godt kosthold med grovt brød som en viktig del av det. Dette er viktig for et aktivt liv og for å henge med i hverdagen. Skiskyting er en idrett som stiller store krav til både utholdenhet og konsentrasjon og derfor er riktig ernæring viktig for å lykkes. Det gleder oss å støtte unge og lovende utøvere i denne spennende idretten, sa viseadministrerende Direktør og markedsansvarlig i Mesterbakeren Trond P Aarø.

Mesterbakeren har samme eier som Møllerens. Møllernes har vært med teamet som sponsor fra oppstarten, og har vært sentral for å få på plass navnesponsoren.

Powered by Labrador CMS