Riktig emballasje blir viktigere

Matemballasje må optimaliseres og gi mat lengre holdbarhet og ferskere mat samt at den må kunne gjenvinnes, sier Mintel.

Publisert Sist oppdatert

Mintel, et av verdens ledende selskap innen markedsundersøkelser, mener matbransjene må innovere emballasje i større og raskere grad fremover. Mange forbrukere har lenge vurdert emballasje som unødvendig og som noe som til slutt ender på en voksende søppeldynge. Mintel mener riktig emballasje kan hindre matkasting ved å forlenge levetiden til mat betydelig.

Må kommunisere med forbruker

Denne misforståelsen er i endring. Det er høyere fokus på pakkeinnovasjon som øker ferskheten på mat, opprettholder råvaretrygghet og sikrer matens holdbarhet, skriver Mintel på worldbakers.com. Varemerker må agere og kommunisere med forbrukerne slik at forståelsen av fordelene ved riktig emballasje, øker. Som å forlenge matholdbarhet og redusere matkasting. Bruk og kast-kulturen i dagens samfunn vil på sikt utvikle seg og forbruker vil få større forståelse for emballasjen rolle som middel for å redusere mat- og produktavfall.

Powered by Labrador CMS