Relanserer gamalostbrødet

Dampbakeriet i Vik kuttet tre lokale spesialiteter da de gikk inn i Goman-systemet på nyåret. Nå skal to relanseres på lokal og fri kvote.

Publisert Sist oppdatert

I Goman-systemet må man produsere et nasjonalt sortiment, men hvert bakeri har også en lokal og en fri kvote på egne produkter.

Dampbakeriet i Vik, nylig en del av Goman, relanserer nå gamalostbrød på lokal kvote og fastelavnsbollen på fri kvote, skriver Sogn Avis.

Gamalost langs hele Sognefjorden

Begge produktene skal inn i bakervarehyllen i Coop-butikken på Vik i løpet av neste uke og gamalostbrødet får også sjansen i samtlige Coop-butikker innover langs Sognefjorden.

Brødet ble spesialdesignet for 10-12 år siden i forbindelse med en gamlaostfesival i området og nå er man spent på responsen fra kundene, skriver avisa.

Gamalostbrødet, som er et firkantet rundstykke, er for øvrig helt fritt for gammelost.

Vurderer også bondetebrød

Bondetebrødet er en lokal spesialitet som tidligere kun var å få i Vik. Denne forsvant også fra sortimentet på nyåret, men det vurderes om denne også skal relanseres når fastelavn er over.

– Me vurderer om tebrødet får ein ny vår og eg har forstått det slik at oppskrifta er heilt unik for Vik, nett som med gamalosten, sier Rune Solberg, avdelingsleder i Goman Vik til Sogn Avis.

 

Powered by Labrador CMS