Rekonstruerte dronningens bryllupskake

Konditormestre fra Le Cordon Bleu i London har rekonstruert den over 200 kilo tunge og nærmere tre meter høye bryllupskaken til Dronning Elizabeth og Philip.

Publisert Sist oppdatert

Den 20. november er det 70 år siden Dronning Elizabeth II av Storbritannia giftet seg med sin Philip, og i forbindelse med jubileet skal det sendes en dokumentar om det storslåtte bryllupet deres på den britiske tv-kanalen ITV.

Et team av konditormestre fra Le Cordon Bleu i London tok på seg jobben med å rekonstruere dronningens bryllupskake til dokumentaren, melder British Baker. Og det var ingen liten jobb, for dette var en fire etasjes kake på nærmere tre meter med en total vekt på over 200 kilo.

Selv om det i 1947 fortsatt var rasjonering etter krigen, ble det ikke spart på noe da Elizabeth skulle gifte seg. Konditorene fra Cordon Bleu brukte flere måneder på research, og de fant ut at bryllupskaken inneholdt hele 27 kilo smør, 25 kilo sukker, 30 kilo egg, 34 kilo mel, 136 kilo tørket frukt og nøtter, 80 appelsiner og sitroner samt 16 liter rom og brandy. Den var dekorert med 68 kilo marsipan, 50 kilo sukkerglasur og ekte hvite roser.

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS