Regjeringen stoppet matprisapp

Monica Mæland ikke vil tillate en app som sammenlikner prisene på matvarer.

Publisert Sist oppdatert

– Du kan planlegge handlingen din fra sofakroken og unngår de dyre impulskjøpene som gjøres i en tradisjonell butikk.

– Våre kunder og alle andre kan se prisene på alle våre matvarer og sammenlikne disse med både de tradisjonelle butikkene og nettbutikker. Det er selvsagt ikke slik at dette gjør maten dyrere. Vi konkurrerer på pris akkurat like hardt som alle andre, sier kommersiell direktør i Kolonial.no, Tor Erik Aag.

Næringsminister Monica Mæland stoppet denne uka forbrukermyndighetenes arbeid med en app hvor forbruker skulle fått daglig informasjon om prisen de forskjellige tradisjonelle matbutikkene tar for matvarene sine.

– Regjeringen er sterkt bekymret for konkurransen i dagligvaremarkedet. Vi ønsker ikke å iverksette tiltak som kan svekke konkurransen. En prisportal vil gi økte priser til forbrukerne, og det vil ikke regjeringen ha, sa Mæland til NTB.

 

Kan sammenlikne matpriser i dag

Ifølge Aag viser det at regjeringen ikke følger med i timen.
– Vi har opplevd en enorm interesse for også å handle matvarer på nett, for å slippe de daglige turene i butikken. Som i alle nettbutikker kan du selvsagt også i vår enkelt sammenlikne prisene med andre butikkers priser. Dette kan du gjøre med ett tastetrykk. Er du i en butikk kan du i dag lett sjekke om vi er dyrere eller billigere med mobiltelefonen din.
Allerede i dag har enkelte av de store prissammenlikningstjenestene sammenliknet priser på et svært begrenset utvalg matvarer. Den kommersielle direktøren i Kolonial.no mener dette vil bli langt mer omfattende når alle de tradisjonelle kjedene om kort tid vil tilby mat på nett.

 

Skadelig for små aktører

– Skal da regjeringen forby prissammenlikningstjenester som Prisjakt og Kelkoo å sammenlikne disse prisene? Det er bare et tidsspørsmål før det er en prisportal på nett for mat. Det mener vi er bra. Det gir også små aktører som oss muligheten til å synliggjøre at vi har like lave eller lavere priser enn de tradisjonelle lavpriskjedene, sier Kolonial.nos kommersielle direktør.
Allerede i dag garanterer Kolonial.no at de vanligste matvarene kundene kjøper skal være like billig som Remas priser.
– Vi sjekker i likhet med alle andre dagligvarebutikker ti-tusener av priser hver uke. Det betyr at alle butikkene allerede sitter med full innsikt i hvordan konkurrentene priser sine varer. Hvorfor skal ikke kundene få samme mulighet til å orientere seg om prisene?

 

Forskjellsbehandler tannlege- og matvarepriser

Aag mener det også er underlig at dagligvarebransjen skal være den eneste bransjen hvor åpenhet om pris ikke resulterer i økt konkurranse.
– Staten bidrar selv til prisopplysning og sammenligning på strøm, forsikring, tannlegetjenester, renter og forsikring og så videre. Private aktører gjør det på en rekke andre områder. Vi sliter med å se logikken i argumentasjonen til Mæland.

 

Sparer tid og penger med mathandel på nett

Ifølge den kommersielle direktøren i Kolonial.no sparer du ikke bare tid, men også penger på å handle mat på nett.
– Du kan planlegge handlingen din fra sofakroken og unngår de dyre impulskjøpene som gjøres i en tradisjonell butikk. Du kan enkelt sjekke hva som er i kjøleskapet og unngå å kjøpe dobbelt. Dette sparer både miljøet ved at du unngår kasting av mat, og lommeboken.
Kolonial.no er Nordens raskest voksende selskap innenfor sin kategori. I oktober 2016 ble det verdsatt til over en milliard kroner. Nettmatbutikken tilbyr dagligvarer og middagsretter, enten levert hjem til nesten hele Østlandet, eller til 30 hentepunkt i Oslo og Akershus.

Powered by Labrador CMS