Råvaresjekk i rørsystem

Det er viktig for en mølle å kunne avgjøre råvarekvalitet raskt. Tyske Wiesneth Mühle i Bayern har innført et nytt, tidseffektivt system for nettopp dette.

Publisert Sist oppdatert

For å opprettholde kvalitetskravet i en av de største møllene i Bayern, gjennomføres det konstant grundige inspeksjoner av råvarene i møllens laboratorium.

Nå er det innført kvalitetssjekk av råvaren direkte fra bilene som frakter kornet inn til møllen, skriver Foodingredientsfirst.com.

Rørsystem

For at bilene skal få fortsette videre inn på møllens område med frakten, tas det en prøve av kornet som leveres direkte fra kjøretøyet og overføres til laboratoriefasilitetene via et rørsystem. Her mottas kornet, og glutenkvaliteten undersøkes. GlutoPeak-metoden brukes for å, innen 10 minutter, kunne innhente informasjon om kornets glutenegenskaper og struktur, en stor tidsbesparelse sammenlignet med en komplett kvalitetsanalyse av innkommende varer, skriver nettstedet.

Hver dag går det om lag 250 tonn hvete og rug gjennom møllen, og sist sommer ble det køtendenser utenfor mølleområdet. Nå er det opprettet to nye kontrollpunkter, Nürnberg og Würzburg, hvor kvalitetssjekken kan tas for å unngå køer ved møllen.

 

 

Powered by Labrador CMS