Potensialet er stort!

Nye lokaler, nye produkter og en årlig omsetning på 20 millioner. Fremtiden ser lyst ut for Bakehuset i Alta!

Publisert Sist oppdatert

Bakeriet leverer bakevarer til hele Alta, Øksfjord, Hasvik, Burfjord, Sørstrømmen, Skaidi, lakselv, Karasjok og Kautokeino. Det går mest i brød, men bakeriet leverer også mange rundstykker og boller.

Yngvar Holmgren, driftssjef for Bakehuset Nord-Norge i Alta og Hammerfest, tenker mye på utvikling.

– Alta er Finnmarks største marked. Potensialet er stort! sier han til Finnmark Dagblad.

Bakehuset ble etablert i 1971 og har i dag syv bakerier i Nord-Norge – fra Svolvær i sør til Svalbard i nord. I Alta ble driften startet i 2006.

 

Effektiv planløsning

Bakehuset Alta har gode samarbeidspartnere i Coop Finnmark, som er Bakehuset Nord-Norges største kunde. Samarbeidet med de andre dagligvarekjedene blir også betegnet som bra.

Bakeriet fikk et løft i år med nyoppussede lokaler på ett plan som letter arbeidet enormt. Tidligere gikk varene opp og ned i en heis flere ganger i løpet av arbeidsdagen. Nå går produksjonen som smurt i de trivelige lokalene til nedlagte Mathilassi Snekkeri i Skoleåsen i Bossekop.

 

Superbrødet ble en vinner

På det travleste er inntil 15 personer involvert i driften. Hovedfokuset er på brød, men bakeriet lager også mye rundstykker og boller.

Den nye trenden med å tilpasse produktene til husholdningens faktiske forbruk har nådd landsdelen. Alta bakeriet har ifølge Holmgren mye fokus på at folk skal kaste mindre brød.

– Vi lanserer en mindre type brød som skal dekke folks behov. Nylig kom Svalbardbrødet i mindre format. Vi skal heller ikke se bort fra at Alta får sitt eget brød!

Powered by Labrador CMS