På bakekurs i Sveits

Lantmännen har nylig gjennomført fire kursdager med bakere fra Norge og Danmark på Richemont Fachschule i Luzern i Sveits.

Publisert Sist oppdatert

Kurset ble gjennomført fra den 7. til den 10. november og var en fortsettelse på et mer grunnleggende Richemont-kurs arrangert for kunder av Lantmännen lokalt i Norge.

 

Samarbeid

Kursopplegget som er utarbeidet i et samarbeid mellom Lantmännen og Richemont gjennom flere år, innbefatter et artisanbaking-kurs som består av fire moduler. De norske bakerne som deltok på dette kurset i Luzern har allerede tatt modul 1- og 2- kursene i Norge, der de arbeidet med elteteknikker, parbaking, lang fermenteringstid, fermentering over kjøl, poolisher, fordeiger, bløtlegginger og skåldinger.

Modul 3 og 4 som nå ble gjennomført på Richemont Fachschule denne gangen omfattet blant annet surdeigsbaking med og uten gjær, korn og melkunnskap, croissanter og baking av søtbakst med fyllinger laget fra bunnen av. Spesielt gøy syntes deltakerne det var å bake ekte italiensk panettone – julekake fra Italia hevet på kun surdeig.

 

En av de beste

Richemont Fachschule i Sveits omtaler seg selv som Switzerland’s leading Centre of Excellence for bakery and confectionery, og er internasjonalt kjent som en av de beste skolene når det gjelder baker- og konditorfagene. Richemont Fachschule arrangerer kurs over hele Europa, i USA, i Asia og i Australia.

– Det var fire dager med masse kunnskap og faglig påfyll. Kurset ble gjennomført med imponerende presisjon, og på et høyt faglig nivå.

 

Nytt kurs på nyåret

– Gjennom vårt samarbeid med Richemont sitter Lantmännen i Norge, Sverige og Danmark i dag med egne instruktører utdannet ved Richemont og kan tilby grunnkurs i Richemont-regi for sine egne kunder i de respektive land. Lantmännen Cerealia i Norge satser på modul 1- og modul 2-kurs på nyåret, med påfølgende modul 3 og 4 i Sveits, sier Aage Berge i Lantmännen til Bakeri.net.

Norske deltakere var Erlend Løken Volden fra Baker W.B. Samson, Gunnar Solberg fra Baker Hansen, Jan Viggo Nygaard fra Bakehuset og Jo-Krister Rasmussen fra Buøy bakeri. Veiviser for den norske «delegasjonen» var Aage Berge i Lantmännen.

 

Powered by Labrador CMS