Oppfordrer til hyppigere hjemmebaking

Vi kjøper for mange brød og baker for få, mener Sverre Gunnar Haga. Han har akkurat gitt ut boken «Menn som baker brød».

Publisert Sist oppdatert

– Brødbaking er så lett eller så komplisert som du vil at det skal være.

– Brødbaking er så lett eller så komplisert som du vil at det skal være. Vil du sette en enkel brøddeig, tar det bare noen minutter. Alt du trenger er mel, vann, salt og gjær – og kanskje en teskje med sirup eller honning, sier brødbakeren Sverre Gunnar Haga fra Averøy.

Han håper at boken hans skal hjelpe flere i gang til å bake brød selv, i stedet for å kjøpe dem.
– Nordmenn spiser mye brød, som regel kjøpt i butikk. Jeg vil påstå at nesten alle hjemmebakte brød er billigere, sunnere og veldig mye bedre enn de du finner i butikkene, sier førtifireåringen til Dagsavisen.

Tall fra MMI-undersøkelsen «Norske Spisefakta», viser at nordmenn gjennomsnittlig spiste kjøpebrød 204 ganger, og hjemmebakte brød bare 61 ganger i 2014. Det vil si at 77 prosent av brødene vi spiser er kjøpte, mens 23 prosent er hjemmebakte. Menn spiser også mer kjøpebrød enn kvinner, i følge «Norske Spisefakta».

I følge Opplysningskontoret for brød og korn er 85 prosent av brødene vi kjøper handlet i dagligvarebutikkene, og 15 prosent fra bakeri. Dette viser en undersøkelse fra 2011, som også forteller at de som baker brød selv utgjør 19 prosent av befolkningen.

Powered by Labrador CMS