Odds konditori fikk smilefjes

I januar fikk Odds konditori i Fredrikstad strekmunn av Mattilsynet under en inspeksjon. Nå er manglene fikset og smilefjes er på plass i plankebyen.

Publisert Sist oppdatert

 

Det er Fredrikstad Blad som melder om endringen i ansiktsuttrykk som skjedde denne uken. I januar fikk konditoriet mangellapp grunnet manglende merking av allergener i servert mat og fravær av annen påkrevd merking. Mye av maten skal ha vært merket, men ikke detaljert nok, slik Mattilsynet ønsker. Utenom merking skal mathåndtering og renhold blitt godkjent av myndighetenes utsendte, kan Fredrikstad Blad fortelle.

Smilet er på plass

Nå er alt i orden, alle allergener er merket riktig og annen påkrevd informasjon som detaljerte lister over innhold er på plass. Da kommer også smilefjeset til syne i form av klistremerke i vinduet og trolig også hos konditoriledelsen.

Smilefjesordningen

Innført fra 1.1.2016 over hele landet og hensikten er todelt: Å sikre at regelverket følges av virksomhetene, samt at gjestene får informasjon om Mattilsynets tilsyn på en enkel og oversiktlig måte. Det er mulig å oppnå tre forskjellige karakterer basert på funnene i inspeksjonen; smilemunn, strekmunn eller sur munn. Det er denne karakteren som blir offentliggjort for gjestene. (Kilde Mattilsynet)

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS