Nytt samarbeid tuftet på gammelt håndverk

Et spennende samarbeid med Baker Narum har gitt Sundvolden Hotell en ny brødserie til frokostbuffeten.

Publisert Sist oppdatert

Ærverdige Sundvolden Hotell har tradisjoner fra midten av 1600-tallet, og da brødet på hotellets frokostbuffé skulle fornyes, var det naturlig for kjøkkensjef Bent Borge å skue langt bakover i historien.

Han fikk med seg bakermester Morten Nilsen og daglig leder Kjell-Eric Andersen i det lokale bakeriet, Baker Narum, på å utvikle de nye brødene. De tre kastet seg entusiastisk over gamle oppskrifter og satte seg inn i gamle teknikker og håndverkstradisjoner. Målet var å utvikle brød som kunne begeistre hotellets frokostgjester.

Resultatet er en serie med seks nye, gammeldagse brød. Alle brødene bakes på surdeig, og mange av råvarene som brukes er lokale fra Ringeriksregionen. Noen av brødene inneholder for eksempel lokalt korn fra Nordre Sørum gård på Steinsletta.

— Regionen byr på mange spennende muligheter innenfor produksjon av mat, og det er spesielt interessant og inspirerende å samarbeide lokalt om å utvikle nye produkter og smaker, sier daglig leder i Baker Narum, Kjell-Eric Andersen, i en pressemelding.

Den nye serien av brød, som nå ligger klar på Sundvoldens frokostbuffet, vil også inngå i fornyelsen av Baker Narums eget sortiment av brød.

— Vi er så stolte av de nye brødene at vi selvsagt også vil tilby dem til våre gode lokale kunder, sier Andersen.

Powered by Labrador CMS