Nytt bakeri på Leknes

Lofoten Bakeri nyåpner bakeri i de gamle lokalene til Baker Hansen på Leknes.

Publisert Sist oppdatert

Bakgrunnen for oppstarten er at det bør være et bakeri i enhver by. Lena Andersen og samboer Erling Vestgård har nå kjøpt eiendommen Ernst Hansens Bakeri Eftf. på Leknes og Andersen starter opp nytt bakeri i kompaniskap med Hilde Grande, skriver Lofotposten.

– Vi vil fornye, og etablerer et nytt uttrykk. Lokalet blir litt moderne urbant, samtidig tradisjonelt og med tanke om historien her hvor vi bor, sier Hilde Grande til Lofotposten.

Bygger om

Bygget skal endres noe rent byggteknisk, men også det estetiske skal endres.

– Vi vil modernisere bygget. Vi skal slå inn noen vegger innendørs, og lage en større kafé, med kaffebar. Det blir åpent inn til produksjonen, slik at kundene kan sitte og se, forteller Lena Andersen til Lofotposten.

Foruten Hilde Grande, som er kokk, er det ansatt en konditor og det jaktes på to bakere, samt ansatte til kafeen. Totalt skal det være syv ansatte.

Produksjonen videreføres

Bakeriet overtas fra 1. januar 2018, og produksjonen videreføres uten stopp.

– Bakeriet har vært der hele mitt liv, og vi ønsker å ta vare på tradisjonen. Det er litt koselig å gå forbi et bakeri i sentrum, hvor det lukter så godt, sier Lena Andersen, som har gjort en grundig markedsundersøkelse i forkant av investeringen.

– Folk ønsker lokale råvarer, og de ønsker å ha et bakeri på Leknes. Vi har fått avtaler med Rema 1000 og Coop om levering. Vi ønsker også et samarbeid med reiselivsnæringen, sier Andersen til Lofotposten.

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS