Ny langsiktig avtale mellom Bakehuset og Start

Målet er å doble salget av det populære Startbrødet.

Publisert Sist oppdatert

Fotballklubben Start og Bakehuset (Norgesgruppen) har forlenget samarbeidet sitt med en ny femårig avtale. Det opplyser IK Start på nettsiden sin.

 

Millionbutikk for klubben

Bakehuset produserer Startbrødet for fotballklubben, og den nye avtalen sikrer IK Start en betydelig provisjon på salget – flere millioner kroner per år. Jo flere Startbrød som selges, jo mer penger får klubben.

Det selges normalt rundt 600.000 Startbrød på Sørlandet i løpet av ett år, men administrerende direktør i Bakehuset, Øystein Halvorsen, tror det er mulig å doble salget.

— Startbrødet er en solid merkevare, og målet vårt er å øke salget med 50 prosent. Vi har en tilsvarende avtale i Grenland, hvor salget ligger på et slikt nivå. Det bør vi få til på Sørlandet også, sier Halvorsen, som opprinnelig er sørlending selv.

 

Hjerte for Start

Halvorsen bor og jobber for tiden i Oslo, men er fortsatt ihuget Start-supporter. Han gleder seg derfor over at Bakehuset og Norgesgruppen med den nye avtalen blir blant IK Starts største sponsorer – på såkalt premiumnivå.

— Det forretningsmessige må alltid ligge til bunns for slike avtaler, men hvis man kan kombinere forretning og hjerte, slik som her, så er det helt topp. Som sørlending har jeg jo et hjerte for Start. Vi er veldig stolte av jobben klubben gjorde i et krevende fjorår. Den reisen som Start har foran seg nå, ser vi veldig frem til å være med på, sier Halvorsen i et videointervju med klubben.

 

Vil inn i flere butikker

For et drøyt år siden fikk Startbrødet en «makeover». Nå er det både grovere og sunnere enn tidligere. Endringen slo godt an, og Startbrødet er fortsatt et av de mest populære brødene på Sørlandet.

Per i dag er Startbrødet til salgs i alle Meny-, Kiwi-, Joker- og Spar-butikker på Sørlandet samt i noen nærbutikker.

— Men vi jobber beinhardt hver dag med å få enda flere butikker til å selge Startbrødet, opplyser Øystein Halvorsen.

Bildet: Administrerende direktør i Bakehuset, Øystein Halvorsen (foran) og ledelsen i IK Start fortsetter samarbeidet om Startbrødet i fem nye året. Foto: ikstart.no

Powered by Labrador CMS