Ny kakebok for den innvidde

Lars Lian var i sin tid med på konditorlandslaget, og nå kommer konditoren ut med en kakebok som viser fram kunstene.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er jo den ene tingen jeg kan si jeg virkelig kan, sier konditor Lars Lian. – Så jeg kommer alltid tilbake til kakene, sier han til adresseavisen.

I «Kaker og desserter» trer den nøyaktige fagmannen og den sprudlende innovatøren i Lars tydelig frem. Denne boka er først og fremst ment til de spesielt interesserte og til profesjonelle kolleger, skriver Adresseavisen. Men Lars understreker at det også finnes superenkle oppskrifter i boka, og at folk ved å lære seg en grunnoppskrift på sukkerbrød, mørdeiger, nøttebunner og vaniljekrem, vil kunne lage en hel rekke gode kaker og desserter. Lars Lian fokuserer på de sentrale råvarene, de grunnleggende teknikkene og også de «hemmelige» verktøyene til de profesjonelle konditorene og de moderne hjelpemidlene som letter arbeidet i kjøkkenet.

De siste årene er Lian kjent fra tv-konkurransen «Den store kakekrigen», hvor han de tre siste årene har vært dommer. Her skal han igjen ha blitt inspirert til å briljere med hva han kan best. Lars Lian var i sin ungdom lærling på gamle Erichsen og videreutdannet seg i Wien. I mange år var han med på det norske konditorlandslaget sammen med Pascal Dupuy, og var i flere perioder ansvarlig for desserter og kaker på det norske kokkelandslaget. Her ble interessen for matlaging vekket – hvor Arne Brimi, Bent Stiansen og Co utfoldet seg. Dette ble starten på flere restauranter og kafeer som Lian i dag driver.

Powered by Labrador CMS