Norgesgruppen ut mot ABC Nyheter

Mener ABC Nyheter framstilte den norske bakerbransjen med brukket rygg.

Publisert Sist oppdatert

ABC Nyheter skrev torsdag om utviklingen i bakeribransjen i forbindelse med at lørdag 31. oktober er siste dag selskapet Nærbakst får levere brød til ICA-butikkene. NorgesGruppen var raskt ute med å kommentere saken basert på opplevelsen av at ABC Nyheter presenterte et galt inntrykk. Nyhetssiden beklager forøvrig at NorgesGruppen ikke fikk anledning til å kommentere påstandene i artikkelen.

Nå er det ikke bare tre dagligvarekjeder igjen, antallet landsomfattende leverandører av brød og bakevarer er også redusert til tre: Goman som eies av Coop, Bakers som eies av Norgesgruppen og Mesterbakeren som ikke eies av, men er helt avhengig av én stor kunde: Rema, skrev ABC Nyheter. I artikkelen ble det fremsatt en rekke påstander om NorgesGruppen, uten at NorgesGruppen fikk anledning til å kommentere disse. Dette beklager ABC Nyheter.

«Inntrykket som skapes i denne artikkelen er fullstendig galt. Virkeligheten er at det er et mangfold av lokale og regionale bakerier som leverer blant annet til dagligvarebutikkene. NorgesGruppen har selv flere titalls leverandører av brød- og bakervarer. For eksempel er det 36 forskjellige bakerier som leverer til Kiwi. ABC Nyheter fremstiller det som om norsk bakeribransje ligger med brukket rygg. Vår erfaring, basert på daglig kontakt med bakere over hele landet, er det motsatte», sa Bård Gultvedt i NorgesGruppen.

NorgesGruppen har fredag kommet med en rekke presiseringer i den opprinnelige artikkelen.

Powered by Labrador CMS