Minibrødene kommer

Basert på de enorme mengdene brød som blir kastet årlig, er det flere og flere som produserer mindre brød - for å minske på dumpingen.

Publisert Sist oppdatert

Så mange som 12 brød blir hvert år kastet av en gjennomsnittsnordmann. Kiwi lanserer nå en ny brødserie bestående av brød som er inntil 50 prosent mindre enn et vanlig brød, skriver Dagbladet.

– «Vårt minste brød» er en produktserie med brød på 450–500 gram. Våre andre brød ligger på rundt 750 gram. Vi er overbevist om at mindre størrelse på brødene vil bidra til mindre matkasting, forteller KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.

Coop har allerede hatt småbrød på 500 gram i forskjellige varianter tilgjengelige for salg i en periode.
– Vi har hatt 500 grams brød i en årrekke men fikk det først nasjonalt tilgjengelig i mai 2014. Dette var på grunn av at det var stor etterspørsel etter dette. Vi ser at salget etter dette har vært bra, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop Norge

«Vårt minste brød»-serien består av tre brød og én loff; Seterbrød, Skogbrød, Åkerbrød og Engloff. Både Seterbrødet og Skogbrødet koster 17,90 kroner. Åkerbrød og Engloff koster 19,90 kroner. Til sammenligning koster Coops 500 grams brød stort sett 17,10 kroner, skriver Dagbladet.

Powered by Labrador CMS