Må ta ekstra betalt for glutenfritt

En kunde hos Naturbakst i Haugesund fikk et tillegg i pris på 300 kroner for at bursdagskaken skulle være gluten- og laktosefri.

Publisert Sist oppdatert

Det syntes kunden var fryktelig mye, men bakeriet sier de må ta såpass for å forsvare ekstraarbeidet, skriver Haugesunds Avis.

– Jeg fikk beskjed om at de tok 150 kroner ekstra for at den skulle være uten gluten og 150 kroner ekstra uten laktose. Altså til sammen 300 kroner. Jeg fikk hakeslepp da jeg så prisen. Jeg var totalt uforberedt på et så stort pristillegg, forteller kunden Astrid Friis til Haugesunds Avis.

Kake for alle

Men kake måtte hun ha og godtok dermed pristillegget.

– Jeg hadde ikke så mange andre alternativer, jeg trengte en slik kake. Når du inviterer til selskap er det jo hyggelig at det er kaker der som alle kan spise, sier hun.

Må ta betalt for ekstraarbeid

– Årsaken til det er merarbeidet det gir oss. Mer må gjøres for hånd og det må lages i egne maskiner. Vi er et produksjonsbakeri og produserer under vanlige betingelser. Å ta ut en kake for å produsere på denne måten skaper en stopp i produksjonen, sier daglig leder hos Naturbakst, Svein Arne Aksland til Haugesunds Avis.

Powered by Labrador CMS