Lurte til seg penger i Larvik

Vekselsvindlere lurte til seg penger ved å stresse de ansatte hos Majas Bakeri i Larvik.

Publisert Sist oppdatert

Kort fortalt er vekselsvindel at flere folk kommer inn i en rolig butikk og kjøper noe billig og betaler med en stor seddel. Så begynner de å stresse de ansatte med spørsmål, henge over disken og være generelt ubehagelige, for å prøve å få igjen mer enn de i utgangspunktet betalte.

En ung jente på jobb hos Majas Bakeri i Larvik opplevde dette nylig og endte med å bli svindlet, skriver Østlands Posten.

Stresser de ansatte

– Det er omreisende, kanskje rumenere, som enten bare skal veksle, eller betale med store sedler. Så begynner de å stresse deg og henge over disken. Etter hvert går sedlene frem og tilbake, og det ender med at de stikker av med en gevinst, sier eier av bakeriet, Pål Taklo til avisa.

– Hun som var på jobb opplevde dem veldig truende og ble skremt. Det var en guffen opplevelse. Nå går det bra med henne, men det er stygt at ungdommer skal oppleve slikt, sier Taklo.

Utnytter julestresset

Taklo anslår beløpet til 4-500 kr som svindlerne klarte å få med seg. Han er ikke bekymret for pengene, men synes det er viktig å gi beskjed ut til andre butikker slik at de er forberedt på at dette er noe som kan skje.

– Vi må nok være litt mer bevisste nå spesielt før jul. Kanskje prøver disse personene å utnytte julestresset. Vi må også ta en ny runde internt hos oss hvordan vi takler slike situasjoner, sier Taklo til avisa.

 

Powered by Labrador CMS