Leter etter signaturbaker

Stortinget søker etter en baker for første gang.

Publisert Sist oppdatert

Stillingen er nyopprettet og kjøkkenstaben ønsker å jobbe sammen med sin nye kollega fra høsten 2016.

– Hvem leter dere etter?

– Den nye bakeren skal være med på å planlegge og forme veien videre, løfte nivået på baksten enda noen hakk og tilføre nye produkter. Dette blir spennende for oss! forteller kjøkkenleder Siv Olson Wilson til Bakeri.net.

 

Vafler og gjærbakst

I dag arbeider ca. 10 personer ved kjøkkenet i ulike funksjoner. De baker hvetebakst, boller og skolebrød. Dagens kake kan variere, men ifølge Wilson er det ofte de gode, gamle sortene som marmorkake, Mor Monsen og sjokoladekake som havner på diskene i to personalrestauranter, hvor det serveres frokost, lunsj og middag til omlag 850 personer daglig.

– På onsdager lager vi en litt finere kake, som marsipankake eller bløtkake. Vi steker selvfølgelig også ufattelig mange vafler, ler Wilson.

Matkonseptet i stortingets restauranter er myntet på norske tradisjoner, norske råvarer, sesong og balanserte menyer.

 

Ønsker signaturbrød

Kjøkkenet baker ikke rundstykkene og brødet selv per i dag, men vil gjerne lage dette ifølge kjøkkensjefen.

– Vi drømmer for eksempel om å ha vårt eget brød. Med den nye bakeren på laget kan vi bli enda flinkere, få iver og glød ved å hente inspirasjon. Det skal bli fint å lære av en faglært baker!

Stortinget har satt konditorbakgrunn på ønskelisten.

– Da kan vi for eksempel bli mer kreativ med dessertene. Det er jo fort gjort å gå i fella  med den samme måten å lage og presentere dessertene. Det er hyggelig om vi finner en som er glad i å lage makroner og nye andre ting!

 

Faglig sterk og kreativ

Den nye bakeren vil få handlerom for å sette sitt preg på kjøkkenet. Stortinget søker etter en faglig sterk og kreativ baker med interesse for og kunnskap nok til å utvikle produktene videre. En som brenner for faget, og evner å inspirere og veilede andre.

– Det er mange, mange dyktige bakere rundt omkring. Vi håper det er en som lar seg friste til å jobbe hos oss, sier Siv Olson Wilson til Bakeri.net.

 

 

Powered by Labrador CMS