Lærling med egen bedrift

Marte Knutsen Mikkelsen (19) setter nå bedriften sin litt på vent for å være lærling hos Cafe Ni Muser i Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

For litt over ett år siden startet Marte Knutsen Mikkelsen (19) sitt eget firma, Piece of Cake, på Røros. Nå har hun fått lærlingplass hos Cafe Ni Muser i Trondheim. Målet er å lære mye nytt, finslipe teknikker, og ikke minst, få svennebrevet som konditor.

— Jeg var veldig heldig med lærlingplassen min. Det er ikke så mange lærlingplasser for konditorer, og spesielt ikke i Trondheim, sier Mikkelsen til avisen Arbeidets Rett.

På Facebook-siden til Piece of Cake informerer Mikkelsen nå kundene sine om at hun ikke vil kunne ta imot like mye bestillinger som før det neste halvannet året.

— Det gjelder derfor å være i god tid med bestillinger slik at jeg kan kombinere jobben i Trondheim med kakene på Røros, skriver hun.

Til Arbeidets Rett forklarer Mikkelsen at hun ønsker å ta på seg noen oppdrag også mens hun er i lære – for å holde bedriften i gang.

— Planen er at jeg skal tilbake til Røros og fortsette med bedriften min etter at jeg er ferdig med lærlingtiden min i Trondheim.

Det siste året har Marte bakt rundt 110 kaker på bestilling.

— Jeg har hatt god pågang til å være en ny bedrift. Det er det fine med rørosinger. De hjelper slik at dem som satser kommer i gang, sier Mikkelsen.

Powered by Labrador CMS