Lader opp til jul på Røros

Bakeriet på Røros åpnet dørene 1. februar i år og er nå klare for sin første julesesong.

Publisert Sist oppdatert

Steinovnesbakeriet på Røros, som holder til i lokalene der Dahl Bakeri tidligere lå, er klare for sin første julesesong, skriver Rørosnytt.

Det bakes tradisjonelt og metoden er for hånd. I utsalget er det også café hvor det serveres, foruten bakervarer, varm lunsj og kaker. Catering er også en del av geskjeften for de to bakerene og de to kokkene som står bak Bakeriet.

Flere føtter er bra

– Det holder ikke å bare være et bakeri og bare selge brød. Du må liksom ha flere føtter å stå på, for å få det til å gå rundt, sier Robert Thørn Kolberg, som er baker og en av eierne av Bakeriet på Røros, til Rørosnytt.

Julen siktes inn med produkter som kransekakestenger, julekake, kromkaker, tyskeskiver, havrekjeks, pjalt og sirupskake.

Baker det de liker selv

– Vi skal bake det vi selv har spist mye av i julen. Oppskriftene har vi fått av foreldre og besteforeldre. Vi skal ha et lite utvalg med slike ting som folk kanskje ikke orker å bake selv. Dersom du skal ha sju sorter er det ikke sikkert at det er så artig å bake alle sju selv, men man kan kjøpe noen her da, sier Robert Thørn Kolberg.

Bakeriet skal også ha stand med smultringer og kjeks under Julemarkedet på Røros.

Powered by Labrador CMS