Knuste rute og traff ansatt

Lørdag formiddag kastet en mann steiner mot Odds Konditori i Fredrikstad. Et vindu knuste og en ansatt fikk kul på låret.

Publisert Sist oppdatert

Jeanette Resberg Kjølholt var lørdag formiddag på jobb i familiebedriften Odds Konditori i Fredrikstad sammen med moren sin og sine to døtre. Noen kunder var også tilstede da de plutselig hørte et voldsomt smell.

— Jeg så vinduet smuldre opp og trodde først at det hadde eksplodert av seg selv. Men så kom en eldre mann bort og pekte ut den som hadde gjort det, forteller hun til Bakeri.net.

Kjølholt begynte å gå etter personen som spaserte uanfektet bortover gaten. Han hadde på seg en mørk jakke med hette.

— Jeg tenkte i farten bare på at vinduet skulle erstattes. Men så begynte han å kaste flere steiner. Den ene datteren min, som også hadde kommet ut, ble truffet i låret. Den andre datteren min ble da så sinna, at hun begynte å løpe etter mannen. Hun måtte imidlertid gi opp. Selv gikk jeg tilbake og ringte til politiet.

Knuste også bilrute

Allerede 20 minutter senere var politiet utenfor – med en knust rute på bilen sin.

— Da jeg så det knuste bilvinduet skjønte jeg at de hadde pågrepet riktig person. Politiet fortalte at han skulle settes i arresten. Dette var nok en mann som ikke hadde det bra med seg selv, og som sannsynligvis var ruset på noe, sier Kjølholt.

Ifølge Fredrikstad Blad var steinkasteren veldig sint, men politiet klarte ikke å få klarhet i hva han var så fint for.

Oppskaket av hendelsen

Kjølholt beskriver hendelsen som oppskakende.

— Alt gikk så fort, men etterpå var vi ganske oppskaka, forteller hun.

— Hvordan gikk det med datteren din som ble truffet?

— Hun har fått et merke og en kul på låret, men ellers går det bra.

Powered by Labrador CMS