Idun kjøper ingrediensleverandør

Gjennom sitt heleide datterselskap Idun Industri AS har Orkla Food Ingredients signert en avtale om kjøp av 100 % av aksjene i Arne B. Corneliussen AS, en ledende produsent og leverandør til norsk næringsmiddelindustri.

Publisert Sist oppdatert

Produktporteføljen består av krydder, marinader, smakstilsetninger, startkulturer og andre funksjonelle ingredienser, i tillegg til emballasjeløsninger. Kundemarkedet er norsk matproduksjon med norsk kjøttindustri som hovedsegment.
Orkla Food Ingredients er den ledende aktøren innen bakeingredienser i Norden, med produkter som margarin og smørblandingsprodukter, gjær, bakehjelpemidler og bakemikser til brød og kaker, marsipan og iskremingredienser. Med kjøpet av Arne B. Corneliussen utvides produktspekteret og kundegrunnlaget i Norge.

Ny vekst

– Dette oppkjøpet gir oss tilgang til en ny vekstplattform innen næringsmiddelindustrien. Kjøpet av Arne B. Corneliussen innebærer også potensial for synergier med vår eksisterende ingrediensvirksomhet i Norge, både i form av en mer strategisk satsing mot storhusholdning og besparelser innen blant annet innkjøp og distribusjon, sier konserndirektør og leder for Orkla Food Ingredients, Pål Eikeland.

Kjøpt av dansk eier

Arne B. Corneliussen ble etablert i 1949 og har siden 1995 vært eid av DAT-Schaub A/S, et datterselskap av Danish Crown.
– Vi har bare gode erfaringer fra vår periode som eiere av Arne B. Corneliussen, men nå er tiden kommet for å konsentrere vår virksomhet. Vi tror et norsk eierskap vil være positivt for selskapet, og vi ser frem til å fortsette det nære samarbeidet mellom DAT-Schaub og Arne B. Corneliussen, sier Jan Roelsgaard, CEO i DAT-Schaub.

Selskapet, som har 32 ansatte, har hovedkontor, produksjonsfasiliteter, prøvekjøkken og lager på Økern i Oslo. Virksomheten som overdras hadde en omsetning på 188 mill. kroner i 2016. Partene er blitt enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen. Avtalen er betinget av godkjennelse fra norske konkurransemyndigheter.

 

Powered by Labrador CMS