Honningsvåg får bakeri igjen

Snart åpner det som blir Norges nordligste bakeri.

Publisert Sist oppdatert

Magda Filonowicz og mannen Abdoulaye Bah åpner snart bakeriet Honni Bakes midt i sentrum av Honningsvåg, skriver Finnmarksposten. Planen er at det nye bakeriet skal stå klart til Nordkappfestivalen, som arrangeres fra 11. til 19. juni.

— Mannen min er baker og vi ønsket å skape en skikkelig jobb for han her. Vi har begge andre jobber ved siden av, men vi så kjapt at det uten tvil var potensial for et bakeri i Honningsvåg. Her er ingen konkurrenter å dele markedet med og ferske bakervarer er noe alle vil ha, sier Filonowicz til avisen.

De har kjøpt en stor steinovn som fyller nesten hele lokalet, men det blir også plass til å sitte ned og nyte ferske bakervarer der. Paret vurderte opprinnelig å etablere seg med pannekake-restaurant og bakeri på Frogner i Oslo, men fant ut at mulighetene er større i Finnmark.

— Her er inngangsbilletten billigere. Dette er rett og slett et gründer-paradis. Det er lav leie og godt kundegrunnlag. Det er rett og slett unike muligheter her, sier Filonowicz.

Ifølge Finnmarksposten er det er lenge siden Honningsvåg, som er Norges nordligste by, hadde et eget bakeri. Men nå er det altså ikke lenge igjen til Honni Bakes åpner dørene.

— Vi gleder oss til å servere nydelige bakervarer til innbyggerne og turistene på Nordkapp, forteller Filonowicz.

Powered by Labrador CMS