Her er hele Norges baker!

Hun tok risiko ved bakerbordet og vant. Berit Nordgarden (42) er årets gladeste hobbybaker!

Publisert Sist oppdatert

– Det var en litt ut av kroppen opplevelse å bli utropt til vinneren av "Hele Norge baker" konkurransen på TV3. Kjempegøy, forteller Berit.

Den tekniske oppgaven som avgjorde det hele var å lage to sukkersvaner, mens signaturoppgaven var en pièce montée. Berits valgte å lage en 50 cm høy pièce montée som skulle forestille en regnskog satt sammen av sukkerbrød, makroner, vannbakkels og fingerkjeks toppet med en sukkerkolibri. Hun var den eneste av finalistene som fikk kunstverket høyt nok. Det holdt til en seier.

– Jeg trodde ærlig talt ikke at jeg kom til å vinne, men jeg har ligget i toppen ganske jevnt gjennom hele konkurransen og tatt mye risiko. Etter å ha gjort en god del varierte og avanserte ting på kort tid, føltes det utrolig deilig å bli belønnet for det. Jeg fikk også mye skryt for smakene mine.

 

Inspirert av Pascal

Under konkurransen var det de andre deltagerne og det gode samholdet i gjengen og produksjonscrewet.som gjorde sterkest inntrykk på Berit.

– Det var en fantastisk fin gjeng som alle hadde ulike, briljante ferdigheter. Jeg lærte mye om brød og gjærbakst blant annet.

Hvis vi spoler tilbake til tiden før konkurransen, er det konditor og TV3 programdommer Pascal Dupuy som har vært en stor inspirasjonskilde. Det var han som anbefalte Berit til å melde seg på konkurransen.

– Jeg lærte mye av dommerne Pascal Dupuy og Linda Roalstad underveis i programserien. Det var et privilegium å få direkte opplæring i faget, blant annet om sukker, karamell, baketeknikker og kjemi.

Spiselige blomster

Det finnes mange spiselige blomster i den norske naturen. Som for eksempel ringblomst, hestehov og gullstjerne. Til festkakesesongen som kommer nå er det perfekt å plukke friske blomster fra naturen. Du kan kandisere dem ved å pensle over litt eggehvite, strø over sukker og la dem tørke - og vips, har du utrolig fin kakepynt.

 – Baking passer for alle. Det er det som er så fint med det. Alle liker kaker og bakst, slik at du kan glede mange med hobbyen din, sier Berit Nordgarden til Bakeri.net. 

Fikk dilla på baking

42-åringen har bestandig vært glad i å bake, men det var under mammapermisjonen for 4 år siden at interessen steg til nye høyder.

Nå har hun laget bloggen Søtsiden.

– Målet mitt med bloggen er å inspirere andre til å bake og lage desserter. Gjerne med norske råvarer! Det finnes en hel verden av fantasiske smaker i vill norsk natur.  Granbar kan for eksempel brukes i biscotti. Det er fint å gi folk nye smaksopplevelser!

Powered by Labrador CMS