Håper på flere lærlingeplasser i Østfold

Lærlingekompaniet Øst jobber for å få flere elever ut som lærlinger i 2016

Publisert Sist oppdatert

I Østfold er det mange baker- og konditorelever som ønsker seg læreplass i år og Lærlingekompaniet håper at bedriftene er villige til å ta inn flere enn tidligere år.

– Jeg er positiv til at det skal komme flere elever ut i lære i år. Vi har reist rundt og snakket med flere bedrifter her i Østfold, og flere har vært positive til å ta inn lærlinger nå enn tidligere, sier Magne Flesjø, opplæringskonsulent ved Lærlingekompaniet Øst.

 

Elevene kurses

Onsdag 2. mars var det kurs i rullede deiger og råmasser for baker- og konditorlærlinger i Østfold. Det ble gjennomført av Lærlingekompaniet Øst i samarbeid med Christensen Bakeri.

Inger-Heidi Bjering Strand ved Christensens Bakeri viste villig bort hemmelighetene bak en perfekt rullet butterdeig og produkter av dette. Det ble i tillegg tatt en gjennomgang på mandelhorn og de forskjellige råmassene på markedet. Christensen Bakeri har i dag en konditorlærling som skal opp til svenneprøve i slutten av mars.

– Akkurat nå er det tre konditorlærlinger og to bakerlærlinger ute i bedrift i Østfold, men vi mener det er plass til fire bakerlærlinger og seks konditorlærlinger, og vi håper å ligge på dette tallet etter at skoleåret er over, sier Flesjø.

Det er fortsatt ledige læreplasser i begge fagene og søkere kan sende søknad til magne@matfag.no.

Fra kurset hos Christensens Bakeri for baker- og konditorlærlinger i Østfold.
Fra kurset hos Christensens Bakeri for baker- og konditorlærlinger i Østfold.
Powered by Labrador CMS