Halvorsens Conditori til salgs

– Jeg og min søster har ingen forutsetninger for å drive dette videre etter at pappa døde. Vi har helt andre yrker og nå ønsker vi…

Publisert Sist oppdatert

– Jeg og min søster har ingen forutsetninger for å drive dette videre etter at pappa døde. Vi har helt andre yrker og nå ønsker vi å selge selskapet til noen som vil drive dette videre, sier Tomine Duller, datter av avdøde Konditormester Georg Franz Duller til bakeri.net.

 

Måtte stenge midlertidig

Georg Franz Duller overtok Halvorsens Conditori i 1986, etter å ha jobbet der i åtte år. I 2014 ble konditoriet midlertidig stengt, da Stortinget startet en massiv oppussing.  Lokalene som Halvorsens Conditori holdt til i, er en del av Stortinges eiendomsmasse og skulle pusses opp samtidig. Da måtte Duller legge driften på is i noen år. Etter planen skulle konditoriet reåpne i begynnelsen av 2018, ny leiekontrakt med Stortinget var på plass, men det rakk Duller altså ikke.

 

Må bestå som konditori

Den respekterte fagmannen var, foruten å drive ærverdige Halvorsens, kjent som konditoren som laget bryllupskaken til Mette Marit og kronprins Haakons bryllup i 2001. Den nye leiekontrakten med Stortinget er god, men det følger noen krav med den. Det må drives konditori eller bakerivirksomhet i lokalene, noe som følger en 135 år gammel tradisjon. Konditoriet åpnet dørene første gang i 1881. Nå skal lokalene settes tilbake i slik stand de var den gangen.

– Fasaden er fredet, så den vil bestå. Innvendig skal vi bygge nytt, derfor må alt rives. De nåværende leietagerne må derfor flytte, sa Ida Børresen, direktør i Stortingets administrasjon til Aftenposten I 2014.

Halvorsen Conditori

Halvorsens Conditori ligger i Schiøllgården, Prinsens gate 26, rett ved siden av Stortinget. Grunnleggeren var Hans Halvorsen og det har siden den gang vært fire drivere.

Hans Halvorsen startet opp i 1881 og drev konditoriet fram til 1890-åra, da Olaf Johannessen kjøpte det. Han solgte det så videre til Hugo Tobiasson i 1912. Hans sønn John Tobiasson ble kompanjong i 1953. Tobiasson solgte så i 1986 videre til Georg Franz Duller.

Stortinget overtok bygningen i 1977 og konditoriet fikk, som eneste leietager, forlenget leiekontrakten.  Nå er rehabiliteringen av lokalene i full gang og man regner med å åpne dørene på ny i 2018. Lokalene skal settes tilbake i en slik stand de hadde i 1881. Totalt er lokalene i overkant av 400 kvm. samt en uteservering på om lag 25 kvm.

 

Selger selskapet

Døtrene til Georg Franz Duller ønsker nå å selge selskapet Halvorsens Conditori AS.

– Det er trist å selge dette som vår far levde for, men vi har ingen forutsetninger for å drive dette videre. Vi vil selge selskapet til noen dyktige fagfolk som kan føre tradisjonen Halvorsens Conditori videre, sier Tomine Duller.

Leiekontrakten følger altså selskapet Halvorsens Conditori AS og nye eiere vil da få overta denne med samme betingelser.

– Dette er jo en institusjon i Oslo og beliggenheten med Stortinget som nærmeste nabo er fantastisk. Dette er en flott mulighet for fagfolk i bransjen og vi håper noen som ser potensialet vil kjøpe, sier Tomine Duller.

 

Nyåpning i 2018

Nå er rehabiliteringen av lokalene i full gang og søstrene Duller ønsker å selge raskt slik at nye eiere kan påvirke hvilke løsninger som velges. Totalt er lokalene i overkant av 400 kvm. samt en uteservering på om lag 25 kvm.

– Stortinget er informert om at vi ønsker å selge og alt er klarert, de er opptatt at det blir en sikker og solid driver som kan føre institusjonen Halvorsens Conditori videre, når det åpner på nytt i 2018, sier Tomine Duller.

Powered by Labrador CMS