Gullvinnerne: – Vi ble overrasket!

Tidspress og uhell økte spenningen i Nordic Nordic Bakery & Pastry Cup. Men Danmark tok gullet på nytt.

Publisert Sist oppdatert

Det var høye forventninger til danskene, som tok gull under fjorårets konkurranse i Stockholm. Ville de klare det på nytt?

– Vi har hatt en veldig god magefølelse på denne konkurransen, men det skjedde jo ting underveis. Det er så deilig at det holdt til gull, sier Kevin Arntoft Christensen til Bakeri.net.

Landslagsmakker Line Wolter nikker. Smilet hennes forteller alt. For idet hun skulle servere iskaken til dommerne falt toppen av. Det gikk et sukk gjennom salen da dette skjedde. Og det ble tidsnød med sjokoladekaken da den skulle skjæres opp i biter.

 

Førsteklasses konditori

Danskene imponerte stort, særlig med skulpturen sin og desserten (bildet over) som begge fikk førsteplassen. I likhet med de finske representantene valgte de å fokusere på det store romfartsgjennombruddet, månelandingen i 1969.

– Vi var mest fornøyd med skulpturen vår (bildet under), helt klart, forteller Line Wolter

 

– Støtte betyr alt

Arntoft Christensen og Wolter understreker at den faglige støtten som de danske konditorene opplever er helt nødvendig for å kunne lykkes internasjonalt.

– Vi har ikke gjort dette alene. Uten støtten som vi får hadde vi aldri klart å komme opp på dette nivået, sier Kevin Arntoft Christensen (bildet over)til Bakeri.net.

Dermed går pokalen tilbake til Danmark. Men før det skal gullet feires, forsikrer Arntoft Christensen og Wolter.

Powered by Labrador CMS