Gammel oppskrift ble bedrift

Gunn-Marit Krogsrud startet opp bakeri Porsgrunn basert på en gammel oppskrift hun fikk etter bestemoren.

Publisert Sist oppdatert

Da hun var 15 år fikk hun en oppskrift på kling av bestemoren. Gunn-Marit tenkte ikke mer på dette før mange år senere. Da fant hun igjen oppskriften, som har gått fra generasjon til den neste i Gunn-Marits familie, som skulle danne grunnlaget for bedriften, skriver Telemarks Avisa.

Nye lokaler

Bedriften er Klingeling, et bakeri som satser på kling, men Gunn-Marit baker også på småvarer, kaker og brød. Tilholdsstedet for bakeriet var lenge i kjelleren hjemme hos Gunn-Marit, men nå fortsetter driften i nye lokaler på Borgestad.

– Når jeg hadde fri fra skolen et par dager i uken, dro jeg til bestemor og bakte med henne. 14 dager før hun døde fikk jeg oppskriften hennes på kling, som har gått i arv fra generasjon til generasjon. Da var jeg 15 år, og jeg aner ikke hva jeg skulle med den. Mange år senere fant jeg den igjen i et skrin. Jeg hadde prøvd mange andre oppskrifter som jeg ikke fikk til, sier hun til avisa.

Texas i jula

Gunn-Marit er omskolert fra kokk til lærer. Hun var lei av å lage mat og skulle ikke gjøre det igjen. Men lysten kom tilbake og for ti år siden startet hun opp hjemmebakeri med utsalg i en hagebod.

Pågangen fra kunder var stor, særlig før juletider.

– Det var helt Texas der til tider. Det var travelt i de nye lokalene rundt juletider i fjor også. Julekakene mine er supergode, men du trenger ikke å skrive det, da. Etter at jeg flyttet finner både gamle og nye kunder veien hit. Det går mest i kling, og det er ikke alle som vet at jeg lager andre ting også, sier bakeren.

 

 

 

Powered by Labrador CMS