Fra frokostbordet til mat i farta

Nesten halvparten av amerikanske forbrukere spiser frokostblanding som snacks til andre tider på dagen, viser en ny undersøkelse fra Mintel.

Publisert Sist oppdatert

Frokostblandinger av korn har tradisjonelt vært et frokostmåltid, både i USA og her hjemme, men ny forskning fra Mintel viser at 43 prosent av amerikanske kornforbrukere, også bruker denne typen mat til mellommåltid og snacks.

Undersøkelsen fra markedsanalysebyrået Mintel, viser at det er den yngre generasjonen som leder an en endring i hvordan frokostblandinger spises.

Sunn snacks

56 prosent i alderen 23-40 år, sier at de har spist frokostblandinger som snacks/mellommåltid hjemme, sammenlignet med bare 32 prosent i alderen 53-71 år. 21 prosent av konsumenter i alderen 18-22 år, sier at de liker frokostblandinger som mat-i-farten. Hele 74 prosent av konsumentene sier at de synes kornblanding er bra mat å snacke på, de mener det er relativt sunt sammenlignet med annen snack-mat.

Mat i farta

En av konklusjonene i undersøkelsen er, at siden bare 14 prosent sier at de kjøper enkelporsjoner av frokostblandinger, så kan emballasjeinnovasjon være en viktig og god mulighet for kategorien, også da 40 prosent mener at frokostblandinger burde komme i pakninger som er enklere å ta med seg, som mat-i-farten.

– Frokost er den vanligste anledningen for å spise frokostblandinger, men frokostblanding som snacks kan gi vekst i kategorien, særlig blant yngre voksne. Med tanke på hvor populær snacking er blant de yngre konsumentene, kan det være en mulighet til å øke salget som snacks og øke mat i farta forbruk av frokostblandinger, blant yngre generasjoner, sier John Owen, senior mat- og drikke analytiker i Mintel.

 

 

Powered by Labrador CMS