Forventer en god kornhøst

Kornhøstingen er i gang på den nordlige halvkule og det ligger an til nok et år med høy produksjon. Internasjonale priser på korn- og kraftfôrråvarer har falt fra juli til august.

Publisert Sist oppdatert

Mye av kornet er allerede høstet og den siste prognosen til det internasjonale kornrådet (IGC) forteller at den samlete kornproduksjonen i 207/2018 vil ligge på 2050 millioner tonn på verdensbasis.

Tallet er litt lavere enn rekordåret i fjor og det ligger an til store hveteavlinger, særlig i Europa, skriver Landbruks- og matdepartementet i en pressemelding.

God sesong i Norge

I Norge er treskingen i gang og mange på Østlandet melder om høye avlinger og høy kvalitet.

Gode forhold legger til rette for at det ser ut som det vil bli en bra kornhøst over store deler av landet, men det er ennå litt tidlig å være helt sikker. Norske Felleskjøp, markedsregulatoren, offentliggjorde 15. august den første prognosen for sesongen, og de legger opp til en samlet produksjon av korn, erter og oljefrø på 1 190 000 tonn. Lavere enn i fjor, men fem prosent over femårssnittet. Mer hvete er ventet, da av fôrkvalitet, og det er ventet mindre bygg, skriver Landbruks- og matdepartementet i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS