Forbyr bruk av kunstige søtningsmidler

EUs nye regler for diettmat forbyr bruk av kunstige søtningsmidler i bakervarer rettet mot de med spesielle kostholdsbehov.

Publisert Sist oppdatert

Den nye loven ble vedtatt i 2013 og gjelder fra 2016 og i tillegg forbyr Commission Regulation 2018/97, publisert 23. januar 2018, bruk av kunstige søtningsmidler i fine bakervarer rettet mot personer med spesielle kostholdsbehov. Loven er gjeldene fra 13. februar 2018, skriver worldbakers.com  En rekke produkter må endre merkingen, men produkter som allerede er ute i markedet kan selges til lagrene er tomme. En rekke søtningsmidler kan ikke ikke lenger kan brukes i spesifikke bakervarer i EU.

Beskytter sårbare grupper

Europa-Parlamentets forordning om mat beregnet til spedbarn og småbarn, mat til spesielle medisinske formål og kosthold for vektkontroll («mat for bestemte grupper») tar sikte på å beskytte spesifikke sårbare grupper av forbrukere (spedbarn og småbarn, personer med spesifikke medisinske forhold og personer som driver energibegrensede dietter til å gå ned i vekt) ved å regulere innholdet og markedsføringen av matvarer spesifikt laget for og markedsført til dem. Det har også som mål å øke juridisk klarhet for virksomheten og for å lette korrekt anvendelse av reglene.

 

 

Powered by Labrador CMS