Etterspørsel og tilbakegang i brødvolum

I forbindelse med artikkelen om bakermonopol som raserer bakerbransjen, har også Norgesgruppen uttalt seg om saken.

Publisert Sist oppdatert

Det er etterspørsel, konsumentenes brødvaner og kapasitet som vil sette begrensninger, forklarer Norgesgruppen til Ringerikes Blad.

I løpet av det siste året har NorgesGruppen redusert antall brødvarianter, både når det gjelder hovedleverandøren Bakers og andre leverandører. Kommunikasjonsrådgiver Ingrid Solberg Gundersen forklarer at årsaken er todelt: etterspørselen i totalmarkedet og en tilbakegang i brødvolumet siden 2007.

–Vi prøver til enhver tid å velge de variantene som selger mest samt balansere dette i forhold til godt utvalg og god bredde, da vi dessverre ikke har plass i våre butikker til alt fra alle, forklarer Gundersen i en mail til avisen. – På Ringerike har vi inne varer fra Narum på enkeltbutikker.

Bakemester Klausen er en stor lokal leverandør i Buskerud, samt lampeland Bakeri og Risans Bakeri, som leverer ved siden av Bakers. Hun forklarer at Norgesgruppen i de fleste områder har inne et antall varianter fra lokalbaker og et antall fra hovedleverandør samt også lokale produkter. I mange tilfeller er hovedleverandøren også lokalbakeren.
– Hvordan dette håndteres er noe vi vurderer ut fra hvert enkelt tilfelle, basert på om det som tilbys er noe som tilfører sortimentet vårt noe ekstra – som vi ikke er dekket med fra før, forteller Ingrid Solberg Gundersen til Ringerikes Blad.

Powered by Labrador CMS