Erna på pepperkaketog-visitt

Det har vært et stort presseoppbud de siste dagene, blant annet med et innslag på Dagsrevyen på NRK. Og på lørdag dukket statsminister Erna Solberg opp. Stor…

Publisert Sist oppdatert

Det har vært et stort presseoppbud de siste dagene, blant annet med et innslag på Dagsrevyen på NRK. Og på lørdag dukket statsminister Erna Solberg opp.

Stor publisitet

– Dette har vært utrolig moro å være med på, sier coach for bakerlandslaget, André Løvaas til Bakeri.net etter at hverdagen har kommet tilbake. Totalt var åtte personer fra baker- og konditorlandslaget engasjert i større eller mindre grad i prosjektet. Totalt har denne gjengen brukt 32 arbeidsdager siden planleggingen startet i sommer. Resultatet er en enorm publisitet som landslaget aldri har opplevd maken til.

– Dette ble mye større enn vi hadde tenkt på forhånd. Vi vil rette en stor takk til Holmestrand kommune som har rigget og sørget for all logistikk. Vi i landslaget har vært pynt på kaka, men du verden så mye publisitet vi har fått, sier Løvaas.


Erna på besøk

– Det begynte med at Holmestrand kommune fikk midler gjennom den kulturelle skolesekken. Landslaget fikk vise at mat og baking er kultur og fikk det inn i skolen. Deretter tok det ene, det andre og ble et voldsomt engasjement fra innbyggerne om å levere vogner til pepperkaketoget som endte på 370,75 meter og ble verdens lengste.

– Da ting begynte å ta av, kom også media på banen. Det er veldig moro at NRK setter av tid til et innslag om dette og ikke minst at statsminister Erna Solberg dukket opp. Der fikk vi god hjelp av et sammenfallende arrangement. Hun deltok på åpningen av den nye jernbanestasjonen i Holmestrand. Vi synes det var utrolig kjekt at hun prioriterte en tur innom det som da var målt til å være verdens lengste pepperkaketog med solid margin. Og veldig kjekt at Erna Solberg la ut bilde av lokomotivet på sin Instagram-konto etter besøket. Pepperkaketog-lokomotivet er dekorert av landslaget.

 

Takker

– Jeg vil rette en stor takk til alle som har deltatt i prosjektet, til Holmestrand kommune, til deltakerne på landslaget og alle andre involverte. Dette prosjektet har skapt begeistring i alle leirer og har vært usedvanlig vellykket, sier Løvaas og benytter anledningen til å ønske alle bidragsytere en riktig god jul.

 

erna_solberg_pepperkaketog

 

Powered by Labrador CMS