Driver hjemmebakeri som hobby

Uføretrygdede Anne Britt Rønning begynte å bake fordi hun ville ha en meningsfylt hverdag.

Publisert Sist oppdatert

Jeg begynte å bake for å ha noe fylle hverdagene med etter at jeg ble uføretrygdet, forteller Anne Britt Rønning til Rana Blad.

Det ble mye fuglemat da hun lærte seg å bake, men etter hvert gikk det bedre, og det ble kjent blant venner og naboer at hun drev med baking, skriver avisen.

— Folk tok kontakt og spurte om de fikk kjøpe noe av det jeg laget. Jeg oppdaget raskt at det var en stor interesse for lokalprodusert mat, sier Rønning.

Deretter laget hun en Facebook-side om bakeprosjektet, som heter «Han steike hjemmebakeri».

— Responsen hoppet i taket. Mange flere meldte fra at de ville komme og handle hos meg, sier Rønning, som raskt kontaktet Mattilsynet for å få godkjent lokalene sine.

Når hun setter i gang med produksjonen, legger hun gjerne ut bilder på Facebook og Instagram. Det kommer da fort inn mange bestillinger. Men Rønning påpeker at hjemmebakingen hennes er en hobby, og ikke en næringsvirksomhet.

— Jeg baker for å ha noe hyggelig å fylle dagene med. Siden jeg har smerter i ryggen, kan jeg ikke holde et høyt tempo. Derfor tar det fort litt tid å steike opp en kamkakedeig eller en flatbrøddeig, men så lenge jeg får holde på i mitt eget tempo er jeg fornøyd. Jeg koser meg med radio og baking. Det blir avkobling, sier hun.

Powered by Labrador CMS