Diplombakerne samles

Andre samling ble avholdt i forrige uke.

Publisert Sist oppdatert

9. og 10. februar ble andre samling i diplombakerutdannelsen avholdt ved Nofima, i samarbeid med NMBU. Temaet for det faglige programmet var tilsetningsstoffer, bakehjelpemidler, fordeiger og sensorikk.

Deltagerne fikk kunnskap om hvordan ulike bakehjelpemidler virker kjemisk i deigen og hva de gjør med det ferdige produktet. Fordeiger ble brukt som eksempel på hvordan bakeren selv kan påvirke kjemien i melet til å lage egne hjelpemidler for å forbedre deigen og det ferdige produkt.

Sensorikk er et eget fag og bakerne fikk et innblikk, og kunnskap om sansene og hvordan disse virker. Det ble luktet og smakt og dagen avsluttet med en sensorisk bedømming av brødene fra bakeforsøkene dag 1, skriver Nofima i en pressemelding.

– Dette er essensiell kunnskap for en baker. Nettopp av den grunn at bakeren selv settes i stand til å skjønne kjemien, velge produkt, teknikk og prosess ut i fra hva han/hun ønsker å oppnå eller hvilke problem vedkommende vil løse. Dette vil være forskjellig fra baker til baker og her får bakerne en fin plattform å stå på når de kommer tilbake til sine bedrifter, sier André Løvaas til egen nettside.

Kursveiledere ved samlingen var: Ann Katrin Holtekjølen (Nofima), Anna Kjersti  Uhlen (Nofima og NMBU), André Løvaas (Nofima), Mats Carlehög (Nofima) og Gunnhild Drabløs (Sevu).

Handwerk-bakerne Pontus Sven Blomberg, Andrea Marambio og Oscar Karlsson.
Handwerk-bakerne Pontus Sven Blomberg, Andrea Marambio og Oscar Karlsson.
Powered by Labrador CMS