Dansk bakeri prøver crowdfunding

Gjennom Coops crowfunding-plattform prøver det danske, glutenfrie bakeriet Smagspaletten.dk å samle inn 300 000 kroner til bedre produksjonsutstyr.

Publisert Sist oppdatert

Smagspaletten.dk er et online-bakeri som leverer glutenfrie bakervarer til hele Danmark. Nå ønsker innehaver Martin Jensen både å produsere flere og bedre produkter. Men for å gjøre det, trenger han nye maskiner som er spesialutviklet til å håndtere sårbare, glutenfrie deiger, melder danske TV 2 Nord.

Derfor har Jensen inngått et samarbeid med Coop crowfunding. Dette er en plattform som kobler forbrukere med folk som har idéer til nye matprodukter, men mangler penger til å komme i gang. Crowdfunding, eller folkefinansiering som det gjerne kalles på norsk, er en metode for å finansiere prosjekter gjennom å samle inn små beløp fra store folkemengder.

I Danmark er det en stor, og stadig større, mengde av mennesker som velger å spise glutenfritt. Derfor tror Jensen at mange også kan være interessert i å støtte Smagspaletten.dk.

— Vi ønsker å samle inn 300 000 kroner til sammen for å investere i spesialutviklede maskiner som vil gjøre oss i stand til å levere enda flere og enda bedre laktosefrie og naturlig glutenfrie produkter til det danske folk, sier Jensen til TV 2 Nord.

 

 

 

Powered by Labrador CMS