Bygde hele linjen selv

Da ingen leverandører kunne tilby en god kjevlelinje for skjenningdeig, tok eierne av Røra Bakeri saken i egne hender.

Publisert

For noen år siden ville driverne av Røra Bakeri på Inderøy bytte ut den hjemmelagde kjevlemaskinen med en ny og bedre versjon. Daglig leder Frode Neergård tok derfor kontakt med de beste leverandørene i markedet.

– Men ingen av dem klarte å lage noe som kunne håndtere skjenningdeigen, så de rådet oss til å dra hjem og stelle godt med den vi hadde, sier han til Inderøyningen.

Neergård forklarer at skjenningdeigen er vanskelig å håndtere fordi den består av mye potet og havre, og fordi den skal kjevles så tynn som 0,7 mm.

– Den oppfører seg som vått krepp-papir, for å sette et bilde på det, sier Neergård.

Løsningen ble til slutt at eierne av bakeriet, Hallvard Neergaard og Odd Gunnar Moe, gikk i gang med å bygge en selv. Og etter flere tusen dugnadstimer står nå en helt ny linje for skjenningproduksjon klar ved Røra Bakeri. Den nye og hjemmesnekra linja håndterer alt fra blanding av deig til ferdig produkt. Underveis har den da kjevlet, smurt, stekt og skåret opp.

– Vi håper at denne linja skal lette arbeidshverdagen til de ansatte, både i form av støynivå, støvkontroll, men også ergonomisk. I tillegg håper vi på å øke produksjonskapasiteten med bortimot 50 prosent, og at det ferdige produktet skal få en bedre og jevnere kvalitet, sier Neergård.

Powered by Labrador CMS