Buøy er sertifisert som håndverksbakeri

Som første bakeri i Rogaland, og andre i Norge, har Buøy Bakeri og Konditori fått bransjens nye merke; «Håndverksbakeri».

Publisert Sist oppdatert

Onsdag i forrige uke fikk Buøy Bakeri og Konditori i Rogaland besøk av Gunnar Bakke, direktør i BKLF. Han kom for å overrekke det nye håndverksbakeri-merket til Jo-Krister Rasmussen, som driver Buøy Bakeri.

Rasmussen forteller til Rogalands Avis at han søkte om å få det nye sertifikatet så fort han fikk høre om det.

– Det er en utrolig fin måte å sette håndverksbakerne på kartet på. Vi har jo fått et sertifikat som beviser at det vi gjør blir satt pris på, og at vi gjør noe riktig, sier Rasmussen, som også tror at merket vil hjelpe på rekrutteringen.

— Folk vet at når de søker lære her, så får de lært alt fra bunnen av. Det betyr mye. Da får vi de søkerne som virkelig vil lære faget, forklarer han.

Rasmussen vil få selve skiltet opp på veggen, og ellers vil han bruke merket for alt det er verdt i markedsføringen av bakeriet.

— Vi vil at kunden skal vite hva som er forskjellen på oss og andre bakerier. «Våre varer er ikke bakt på linje og bånd, men med hjerte og hånd.» Det er slagordet vårt, forteller han.

Så langt har rundt ti bakerier søkt om å få det nye håndverksbakeri-merket, og BKLF jobber nå med å vurdere og godkjenne søkerne fortløpende.

Powered by Labrador CMS