Beriket mel gir færre fosterskader

I land der mel berikes med folsyre, går antall forstermisdannelser ned. Forskere i Storbritannia råder nå myndighetene til å starte opp denne praksisen.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge en fersk studie publisert av Public Health Reviews i Storbritannia, er den folkehelsepolitiske meldingen at mel bør være beriket med folsyre, skriver worldbakers.com.

Kan forebygge mange skader

Forskere regner med at folsyre kan forebygge 80 prosent av alle misdannelser i sentralnervesystemet, og rundt 50 prosent av alle misdannelser generelt. For at folsyre skal ha maksimal effekt, bør kvinner spise dette tilskuddet før de blir gravide eller med en gang unnfangelsen har skjedd, og studien viser at et stort antall ikke gjør dette.

Ingen bieffekter

Rundt 80 land i verden beriker i dag mel med folsyre, men flere land i Vest-Europa, deriblant Norge, gjør ikke dette. I følge den Britiske studien, vil et folsyreberiket mel gi en forebyggende effekt, spesielt for det store antall kvinner som ikke har tatt folsyre-tilskudd før de blir gravide. Det er ingen studier som tyder på at folsyre vil gi den generelle befolkningen bieffekter.

Powered by Labrador CMS