Bakeriet på Røros stengt

Røros Delikatesser har meldt oppbud og bakeriet har stengt dørene.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet Røros Delikatesser AS består av to enheter, et bakeri lokalisert i gamle Dahl Bakeri og en delikatessebutikk med adresse i Reiselivets Hus.

Fem heltidsansatte og flere tilkallingshjelper, mister nå jobben i selskapet som har en gjeld på rett under 5 millioner kroner og bokførte verdier på om lag 2,5 millioner kroner.

Kort levetid

Bakeriet åpnet dørene først i april 2017, mens delikatessebutikken har vært i drift cirka ett år. Selskapet har eksistert siden 2010, og har hatt flere vanskelige år, skriver Arbeidets Rett.

– Selskapet fikk flere utfordringer allerede i oppstarten. Først ble kostnadene ved ombygging av Bakeriet vesentlig høyere en budsjettert og driftskapitalen som ble tilført i begynnelsen forsvant i tildels i store, men nødvendige investeringer. Styret engasjerte Elin Viken som daglig leder den 1. september i år, og hun har gjort en god jobb i en vanskelig omstillingsfase, opplyser styreleder, Fridrik Sigurdsson til avisen.

Alle stener er snudd

Eierne av Røros Delikatesser er COOP Røros SA, Røros Invest AS, Røros Hotell AS og Galåvolden Gård AS.

– De siste ukene har styret og daglig leder under ledelse av relativt nyvalgt styreleder Fridrik Sigurdsson, snudd alle stener og kommet med en rekke forslag for å kunne berge selskapet fra konkurs. Dessverre har en ikke lyktes å få på plass refinansiering og tilførsel av ny aksjekapital, forklarer styret til Arbeidets Rett.

Powered by Labrador CMS