Bakeriet i hammerfest forsinket

Abdul Karim Abdulkhalek Abbara har lenge jobbet med planer om å åpne sitt eget bakeri i Hammerfest. Men åpningen blir kraftig forsinket på grunn av lang saksbehandlingstid og misforståelse om regler.

Publisert Sist oppdatert

Bakerilokalene ble funnet i desember 2018 og oppussing igangsatt i februar. Utstyr og innredning ble bestilt og ventilasjonsanlegg installert, åpning var planlagt til 1. mars, samt støtte fra kommunen til kjøp av utstyr. Men Karim hadde ikke satt seg grundig nok inn i regler for godkjenning av lokaler hos Arbeidstilsynet. Dermed ble det stopp i prosjektet og sparepengene gikk mot slutten.

Ukjente regler

–  Jeg tar det selvsagt på min kappe. For selv om jeg er utlending, så bor jeg i Norge og må forholde meg til norske regler. Men jeg visste altså ikke om disse reglene. Det virker som om det er svært vanskelig å starte et bakeri her i Norge. I Syria er det helt andre regler, sier bakerne til Finnmark Dagblad.

Hos Arbeidstilsynet er det travelt med mange saker, ferieavvikling og sykefravær, dermed har Karim fått beskjed om at det kan ta opptil 10 uker å behandle søknaden. Men den syriske bakeren vil ikke gi opp.

Er fortvilet

– Det blir litt mye. Men som sagt, det sitter langt inne å gi seg. Jeg vil ikke klage og jeg vil klare meg selv. Må jeg bygge toalett i butikken, så skal jeg vel klare det også. Men situasjonen akkurat nå er litt fortvilende, men jeg vil bare at folk skal vite at det ikke er mitt ønske å måtte gi opp. Det er det verste; den dårlige samvittigheten for folket i byen, forteller Karim til Finnmark Dagblad.

 

Powered by Labrador CMS