Bakeriansatt skadet av brødpakkemaskin

Arbeidstilsynet vurderer pålegg overfor Bakehuset Nord-Norge etter at en ansatt fikk armen i klem.

Publisert Sist oppdatert

Nattskiftet på Bakehuset Nord-Norge i Tromsø var i ferd med å pakke brød i poser da ulykken skjedde natt til 14. desember, skriver nordlys.no.

Da en av brødposene som lå på brødpakkemaskinen kom ut av posisjon, stakk operatøren armen inn under lokket på maskinen for å rette opp posen – mens pakkelinjen gikk. Der ble armen sittende fast helt til kolleger fikk kjørt maskinen i revers.

 

Burde ha løftet lokket

Hendelsen ga operatøren kutt på fem til seks centimenter rundt håndleddet, ifølge nordlys.no.

Arbeidstilsynet konkluderer med at ulykken skjedde fordi operatøren ikke løftet lokket på maskinen, noe som ville ha stanset den.

Tilsynet skriver i sin rapport om hendelsen at «arbeidsgiver ikke virker å ha sikret seg at både opplæring og bruk er i henhold til egen risikovurdering og brukerveiledning for denne maskinen. Virksomheten kunne ikke legge fram brukerveiledning for maskinen.»

– Får nødvendig opplæring

Inge Forsaa, direktør på Bakehuset Nord-Norge, sier til nordlys.no at ansatte på bakeriet får nødvendig opplæring i bruk av maskiner.

– Vi har rutiner på at de ansatte får opplæring og kan dokumentere det. Når det gjelder tilsynssaken, må vi avvente før vi kan kommentere den. Det viktigste er uansett at det gikk bra med den ansatte.

 

 

 

Powered by Labrador CMS