Bakergruppen inn i Din Baker

Din Baker AS og Bakergruppen AS har inngått avtale om samarbeid. Bakgrunnen er utviklingen i bransjen med konsentrasjon i større enheter både på leverandør- og på kundesiden.

Publisert Sist oppdatert

– For å sikre at uavhengige bakerier får best mulige betingelse er vi avhengig av å samle flest mulig av dem i en kjede, sier adm.dir Vidar Skoglund i Din Baker.

– En større gruppe gir også mulighet til å arrangere flere samlinger med faglig oppdatering og erfaringsutveksling, sier styreleder Arnt Hals i Bakergruppen.
Samarbeidet innebærer at Bakergruppen AS blir med i Din Baker AS med fulle rettigheter, men også med mulighet til å beholde avtaler med leverandører som ikke har avtale med Din Baker. Intensjonen er at alle blir aksjonærer i Din Baker AS etter en periode.

– Din Baker ønsker å være innkjøpskjeden til uavhengige bakerier og konditorier som også har egne utsalg. Gjennom felles innkjøp og annet samarbeid ønsker man å styrke medlemmenes posisjon i markedet. Mange bakere trenger bedre innkjøp og faglig utvikling, og det er plass til flere bakerier i samarbeidet, sier Vidar Skoglund.

Bakergruppen AS (tidligere Brød & Kaker) ble etablert i 2009 og er en medlemseid kjede av bakerier som har hatt fokus på innkjøpsavtaler og erfaringsutveksling for sine medlemmer. Bakergruppen har 15 medlemmer og et samlet innkjøpsvolum på ca 70 millioner kroner.

Din Baker AS ble etablert i 1985 og er Norges største kjede for uavhengige og frittstående bakerier. Kjeden eies av medlemmene og har totalt 41 medlemmer over hele landet. Din Baker forhandler innkjøpsavtaler på vegne av medlemmene, tilbyr felles forsikringsløsning på produkt- og bedriftsansvar, utfører en del administrative oppgaver for medlemmene og har fokus på erfaringsutveksling og kompetansebygging som skal styrke medlemmenes konkurransekraft i sitt lokale marked. Medlemmene skal lokalt bygge og forsterke sine egne lokale merkenavn. Samlet innkjøpsvolum for Din Bakers medlemmer er på ca 550 millioner.

Powered by Labrador CMS