Bakerfest med de beste

Det svenske håndverksbakeriet Artisan Bread inviterte igjen Sveriges aller beste bakere og konditorer til å være gjestebakere for en dag.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag 20. mai arrangerte Artisan Bread i Karlstad bakerfest for andre gang. Dette er en fest for både de ansatte i bakeriet og for publikum. Artisan Bread inviterer nemlig noen av Sveriges aller beste bakere og konditorer til å gjestebake hos seg denne ene dagen. Hele bakeriets sortiment blir dermed byttet ut for en dag – med bakverk, kaker, brød og smørbrød av ypperste klasse. Samtidig som kundene får smake noe helt nytt denne festdagen, får de ansatte i bakeriet mange tips og innspill fra sine flinke gjestebakere.

— Dette gjør vi for å treffe likesinnede og kanskje stjele litt idéer fra hverandre. Mange av oss driver egne selskaper, så det blir også litt snakk om forretninger, sier Artisans Gustav Fagerman til nwt.se.

Noen av gjestebakerne på årets bakerfest hos Artisan Bread var Ått Söderström (vinner av årets SM i baking), Bedros Kabranian (nordisk mester 2015 og 2016), Adam Söderström (sjefsbaker hos Petrus bageri i Stockholm), Moa Gustafsson (eier og driver Gräddat) og Jesper Långström (utdanningsansvarlig i SBK).

Noe av det gjestene bakte var durumbrød, brioche feuilleteé, surkålsbrød, dinkelbrød, makroner med kokos, rabarbra og hibiskus, mangobakelse, pate a choux med kremfløte og bringebær samt petit four mandelvesuvio.

 

 

Powered by Labrador CMS