Åpner håndverksbakeri i Malvik

Samboerparet Georg Knudsen og Valery Hofmann overtar driften av Kafé Pæra i Malvik.

Publisert Sist oppdatert

Da Malvik kommune søkte etter nye drivere til Kafé Pæra på Midtsandtangen friluftsområde, var det fire interessenter som meldte seg. Og etter en helhetlig vurdering valgte kommunen å gi tilbudet til samboerparet Georg Knudsen (32) og Valery Hofmann (30) fra Torp.

— Konseptet, motivasjonen og kompetansen de besitter var avgjørende for at vi til slutt landet på dem, sier kultursjef i Malvik kommune, Arve Renå, til Stjørdalens Blad.

Knudsen er utdannet kokk, mens Hofmann har flere års erfaring som baker. Tanken om å starte eget bakeri har svirret i parets hoder i en årrekke. Garasjen er full av relevante maskiner og på gårdsplassen hjemme står en konteiner med brukt konditorutstyr.

Blir nytt navn

I motsetning til tidligere driver har paret ambisjoner om helårsdrift på friluftsområdet. Salg og morgenlevering av ferske brødvarer til privat næringsliv og offentlige institusjoner skal sikre basisinntekten. På dagtid legges det opp til ordinær kafédrift i lokalene.

Navnet Pæra har de imidlertid bestemt seg for å skrote.

— Det passer ikke inn i vårt konsept. Vi har ikke bestemt oss for noe nytt navn ennå, men vil ha det klart om kort tid, sier Georg Knudsen.

 

Powered by Labrador CMS