Alfred Kristiansen ble Årets Grautgrams

Det andre NM i grautkoking på Dyrsku'n ble vunnet av Alfred Kristiansen, som til daglig er kokk på Lian restaurant i Trondheim. Han får tittelen Årets Grautgrams.

Publisert Sist oppdatert

Det er den som kan koke hverdagsgraut og være nyskapende med rot i lokale tradisjoner, som skal få tittelen Årets Grautgrams.

Og akkurat det mente juryen at vinneren klarte. Kristiansen kombinerte flere norske landbruksprodukt som mel og melk i kombinasjon med frukt og bær. Juryen var samstemte da de utnevnte Kristiansen til den beste grautkokeren i 2017.

Ekte grautkoker

– Årets Grautgrams er ein ekte grautkokar som både kan laga ein god kvardagsgraut og vere nyskapande med røtene i lokale tradisjonar», sa jurymedlem Jorid Vale.

Ellers bestod juryen av Gunnar Bakke, Baker- og konditorbransjen Landsforening og Frode Kristensen fra Matmerk.

Det var i alt 13 grautkokere med i konkurransen. Alle fikk 30 minutter på å lage to forskjellige grauter mens publikum tett fulgte prosessen. Det var fire kategorier; tradisjonell graut kokt med vann, tradisjonell graut kokt med melk, festgraut og nyskapende graut. Alfred Kristiansen vant to av kategoriene og stakk dermed av med den gjeve tittelen.

Powered by Labrador CMS